Skog & Trädgård

  Skog & Trädgård case 1

  Skog & Trädgård har ett brett sortiment av trädgårdsmaskiner, tillbehör och verktyg som riktar sig till proffsanvändare, privatpersoner, förvaltningar och föreningar. De är återförsäljare och serviceverkstad för bland annat följande kvalitetsmärken: Husqvarna, Klippo, 4P, Lorries släpvagnar Aspen och Oregon. De utför även service på andra märken och hyr ut maskiner.

  Vår roll

  Grafisk profilering och formgivning  Tryck Webb

  macbook-front

  Uppdrag

  Framför allt efterfrågades en ny hemsida där produkter och tillbehör skulle kunna visas på ett överskådligt och lättillgängligt sätt. Skog & Trädgård i Umeå ville också ha en ny logotyp och visuell profilering för bättre företagsrepresentation. Befintlig hemsida och befintlig logotyp ansågs vara utdaterade och det var dags för ett nytt steg i varumärkesarbetet.

  Omfattning

  Inom ramen för hemsida och webbplats önskades en responsiv design som ligger i linje med huvudsakliga generalagenter och att det lokalspecifika produktutbudet skulle finnas representerat. Den visuella profileringen inkluderade, förutom logotyp, profilfärger och profiltypsnitt, riktlinjer för profilkläder samt trycksaker och dekalering.

  Resultat

  Den visuella förändringen är stark och tydlig genom delvis logotypens nya utformning men även hemsidan visar på en stor förändring. Hemsidan ger en lätt överblick över produkter och tjänster som Skog & Trädgård erbjuder och är anpassad för både desktop-vy och mobil. Skog & Trädgård har själva enkel hantering av produktutbud och kan administrera hemsidan till stor del på egen hand.

  Fler case

  Det som tidigare hette Automattolerans var på väg in i större skifte inom verksamheten och de såg därför behovet av att profilera om sig för att etablera sig själva som nästa generations företag. De hade redan namnet Smejtec men sökte vår hjälp att ta fram hur de skulle se ut, hur de skulle framföra sig själva och hur det hela skulle paketeras.

  Läs mer om caset

  Som proffs på profilering och med kontor lokalt i hela Sverige är 4Sign en rikstäckande kedja av profileringsexperter som tillhandahåller ett omfattande utbud av profileringsutbud och profileringstjänster. Vi fick möjligheten att hjälpa 4Sign med koncept och strategi för kommunikation samt har bistått i omdesign av 4Signs visuella varumärke.

  Läs mer om caset

  I Västerbotten är Bilfrakt välkända inom transport, logistik och entreprenad och har varit det under lång tid. I ett led att stärka varumärket och att skapa mer effektfull kommunikation fick CC Media möjlighet att bistå Bilfrakt med nytt grepp kring marknadsföring, en ny webbplats samt uppdateringar och revideringar i varumärkets uttryck.

  Läs mer om caset
  CC Mediakonsult

  090 202 32 20

  kontakt@ccmediakonsult.se

  Industrivägen 16B
  901 30 Umeå

  © Copyright CC Mediakonsult AB   |   Org.nr 559190-0633